Faskia­käsittelyt

Faskiakäsittelyt Jyväskylässä.

Faskiakäsittely (Lihaskalvokäsittely)

Lihaskalvo eli faskia ympäröi kehomme lihaksia ja pehmytkudoksia. Faskian rakenne yhdistää kehonosat ja antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Lihaskalvojen jännitystilat voivat heikentää esim. aineenvaihduntaa sekä aiheuttaa virheellistä kuormitusta jollekin kehon osalle. Faskiakäsittely poistaa leposärkyä tai kuormituksessa esiintyvää kipua, sekä edistää sidekudoksen paranemista ja poistaa muodostuneita kiinnikkeitä. Faskiakäsittely on hyvä hoitomuoto lihasten jännitystiloissa, jänne- ja nivelsidevaivoissa myös vamman tai leikkauksen jälkihoidossa.

Faskiakäsittely perustuu faskian eri kerrosten välisen liukumisen normalisointiin, mikä on tärkeää, jotta voidaan harjoitella täysillä. Faskiakerrosten välisien hyaluronihappomolekyylien kerääntyminen pitkiksi ketjuiksi saa aikaan  sen geelimäisen olomuodon ja liukumisen estymisen. Faskiamanipulaatiolla kitkan ja lämmön avulla voidaan pilkkoa hyaluronihappoketjut ja näin tapahtuu faskian normaali liukuminen.

Lihakset, joissa on krooninen osittainen jännitystila, tulevat kipeiksi ja särkeviksi, koska faskiakalvot kiristävät jatkuvasti. Lihakset muuttuvat heikoiksi ja kömpelöiksi. Liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa. Jännitystila saa aikaan jatkuvan energian puutteen tunteen kehossa. Lisäksi se tuottaa ryhtihäiriöitä ja huonon painonjakautumisen nivelissä.

Varaa aika täältä

MYFASCIA hoito

MYFASCIA on hoitokonsepti, jossa yhdistetään liike ja manuaalinen terapia. Manuaalisessa hoidossa käytetään myofaskiaalisten triggerpisteiden  ja itämaisten sidekudosmeridiaanien käsittelyä. Liikehoidossa käytetään Lian Qong, Qi Qong ja pilates- tyyppisiä harjoitteita.

Graston- tekniikka

Graston-tekniikka on pehmytkudosten hoitotekniikka, joka alun perin kehitettiin urheilijoiden vammojen ja kiputilojen hoitoon. Se on mullistanut pehmytkudosten akuuttien ja kroonisten vammojen hoidon fysioterapiassa ja lääketieteessä. Tekniikka on ollut Yhdysvalloissa käytössä jo yli 20 vuoden ajan. Graston Technique® perustuu innovatiiviseen hoitotapaan, joka suoritetaan patentoiduilla työvälineillä. Hoito kohdistetaan erikokoisilla ruostumattomilla teräksisillä instrumenteilla lihaskalvoihin ja jänteisiin.

Graston instrumentit ovat erinomaisia myofaskiaalisten (lihaskalvojen) kireyksien ja jännevammojen diagnosointi työkaluja, niiden avulla terapeutti pystyy tehokkaasti arvioimaan kudoksen kireyttä tai vamman laatua. Hoidon tarkoituksena on saada aikaan sidekudoksessa olevan fibroblastin aktivoituminen, jotta se tuottaisi nopeammin ja parempilaatuista tropokollageenia.

Näin paraneminen nopeutuu ja lihaskalvoissa olevat fibroottiset arpikudokset ja kireydet saadaan elastisemmaksi. Hoito on todettu tehokkaaksi hoitomuodoksi mm. lihasten kiinnitysalueiden kiputiloissa, kuten epikondyliiteissa (esim. tenniskyynärpää), jännevammoissa (esim. achillestendiniitti) tai myofaskiaalisissa kireyksissä. Hyviä tuloksia on saatu myös arpien, kiinnikkeiden hoidoissa (leikkausten jälkitilat), pinnetiloissa (esim.TOS-oireyhtymä) sekä akuuttien ja kroonisten nivelsidelsidevammojen hoidossa.

Varaa aika täältä